Skip to content

July 10, 2012

Dag van de duurzaamheid

From left to right: Eveline Maas, Arthur van de Graaf, Caroline Princen, Harris Antoniou, Andius Teijgeler

Tijdens de Dag van de Duurzaamheid op 19 juni organiseerde ABN AMRO alweer de derde ontmoeting van de Community voor Duurzaamheid. De dag begon met een introductie door Andius Teijgeler, hoofd Communication & Sustainability. ‘Deze dag gaat over Duurzaam Handelen Anno Nu. Wat doen we al op dit gebied in de business? Het is niet voor niets people, planet en profit. Zonder winst is er geen sustainability.’

Verantwoordelijkheid en duurzaamheid

Daarna gaf Andius het woord aan Caroline Princen, lid van de Raad van Bestuur van ABN AMRO. Zij lanceerde de oproep voor ambassadeurs binnen de bank die duurzaam handelen anno nu ondersteunen. Duurzaam handelen anno nu gaat over hoe de bank haar kernprocessen verduurzaamt. Duurzaam handelen anno nu gaat ook over hoe de bank haar positie in de samenleving inzet om aan een betere wereld bij te dragen; niet door uitsluiting, maar door invloed en samenwerking.

Energy, Commodities and Transportation

Daarna gaf Caroline het woord aan Harris Antoniou van Energy Commodities en Transportation. Harris legde uit wat zijn afdeling tot nu toe bereikt heeft op het gebied van Duurzaamheid. De ‘sustainable shipping tool’ en de samenwerking van de bank met de Green Award Foundation zorgen ervoor dat bedrijven en schepen standaarden hanteren.
De bank werkt aan projecten voor duurzame energie zoals het solar power plants project, dat electriciteit levert voor 7.500 huishoudens. Op het gebied van grondstoffen noemde Harris op duurzaamheid gerichte financiering van de grondstoffenproductie.

Impact Investing

Eveline Maas van Private Wealth Management legde uit dat sociale ondernemers een positieve impact op de samenleving nastreven naast het maken van winst.
Hoe kunnen we als bank deze sociale ondernemers beter helpen? Ze zijn een ander type ondernemer dan de standaard ondernemer. Ambassadeurs binnen de bank kunnen deze ondernemers helpen met hun kennis en know how. Investeerders komen naar de bank toe met de vraag hoe zij het beste duurzaam kunnen investeren. Ze willen weten hoe ze een verschil kunnen maken met hun investeringen. De Bank helpt klanten dit in perspectief te brengen voor hun hele beleggingsportefeuille. In september lanceert ABN AMRO haar filantropie desk om deze klanten nog beter van dienst te kunnen zijn.

Crowdfunding via Seeds.nl: Gewoon doen!

Een manier om sociale ondernemers te ondersteunen is door crowdfunding. Met Seeds.nl heeft ABN AMRO een platform voor investeerders en ondernemers die samen een positieve bijdrage willen leveren. Tijdens de eerste financieringsronde van Seeds.nl krijgen vijf ondernemers vier maanden de tijd om via crowdfunding aan een deel van hun financieringsbehoefte te voldoen. Al vanaf 50 EUR kunnen klanten een investering doen. Het rendement is een mix van geld en producten en diensten van de ondernemer. Aan het einde van de ochtendpresentatie kreeg iedereen die wilde investeren of ambassadeur wilde worden een enveloppe met Seeds.nl geld. Alleen degene die investeert, mag de enveloppe open maken. Degene die niet investeert, geeft de enveloppe door aan een collega. Voordat Caroline Princen het podium verliet, vroeg zij Arthur van de Graaf van Seeds om een aantal enveloppen voor de Raad van Bestuur. Voor meer informatie kan iedereen terecht op www.seeds.nl.

From left to right: Eveline Maas, Arthur van de Graaf, Caroline Princen, Harris Antoniou, Andius TeijgelerRead more from Events, Innovation

Comments are closed.

Top