Skip to content

August 6, 2012

De eerste ondernemer via Seeds 100% gefund!

Seeds flyer GG

Onlangs werd de eerste ondernemer, GreenGraffiti®, voor een totaalbedrag van €30.000,- gefund dankzij 45 investeerders. Het totaalbedrag is binnen 2 maanden opgehaald via Seeds, het crowdfunding platform van ABN AMRO.

GreenGraffiti® zorgt voor effectieve communicatie op een duurzame manier met behulp van onder andere water. Voor elke liter water doneert GreenGraffiti® een bedrag aan GreenAdsBlue. Deze stichting investeert het geld vervolgens in waterprojecten in ontwikkelingslanden.

De investeringen die via Seeds binnen zijn gehaald zullen gebruikt worden voor versterking van het team waardoor GreenGraffiti® in staat is om de kansen in de markt nog beter op te volgen.

Crowdfunding loont

Joost Niepoth, mede oprichter van GreenGraffiti® is blij verrast dat hij als eerste partij uit de bus komt. “We zijn de enige Business-to-Business onderneming op Seeds.nl waardoor investeerders geen product of dienst ontvangen, zoals bij de andere deelnemers wel het geval is. Dat we desondanks zo snel vertrouwen ontvangen in de groei van onze organisatie stemt ons zeer positief.”

“Het snelle succes van de funding van de eerste ondernemer op Seeds.nl bewijst dat crowdfunding werkt”, zegt Arthur van de Graaf, CEO van Seeds. “Crowdfunding past bij de traditionele rol van een bank om mensen met geld te verbinden aan mensen die geld nodig hebben. Dat we dit kunnen doen voor ondernemingen met belangrijke maatschappelijke doelen biedt de toegevoegde waarde die in deze tijd het verschil maakt.”

Nog 2 maanden te gaan

Seeds is halverwege het pilot traject. Er zijn nog 2 maanden te gaan voor de overige vier ondernemers. Greenjoy, We Beat the Mountain, Yuno en Butch & Sundance Media zoeken nog investeerders. Wil jij bijdragen aan deze duurzame ondernemers, kijk dan op www.seeds.nl hoe je dat kunt doen.

Seeds was de afgelopen week ook in het nieuws, lees onder andere NuZakelijk, het Financieel Dagblad, en Sprout.

Read more from News, Seeds

Comments are closed.

Top